Costachel

Heidelberg in dificultate

In Tipar on 15 Iulie, 2008 at 5:51 am

Imediat dupa drupa 2008 (acum o luna si-un pic), Bernhard Schreier (il vedeti in fotografia de mai sus), Chief Executive Officer la Heidelberg, a anuntat ca rezultatele au fost „incurajatoare“ si ca, desi imaginea vanzarilor va fi mult mai clara la inceputul lui august, asteptarile au fost satisfacute.
Si totusi… De atunci si pana acum, Heidelberg a anuntat un plan de reducere a costurilor cu 100 milioane de euro si va desfiinta in jur de 500 de locuri de munca (dintr-un total actual de 19,596). Mai mult, actiunile Heidelberger Druckmaschinen AG au atins la bursa din Frankfurt nivelul cel mai scazut din martie 1998 incoace, iar JPMorgan Chase & Co. a modificat recomandarea de la „neutral“ la „underweight“ (mai multe detalii financiare aici).
Sigur, de aici si pana spune ca tiparul in general, si cel „clasic“ in special, se afla in dificultate e cale lunga. Este Heidelberg cea mai importanta firma din domeniu, dar nu e singura. Iar incorsetarea, refuzul noilor tehnologii (renuntarea foarte rapida la gama Quickmaster este doar un exemplu) si pastrarea majoritatii facilitatilor de productie in Germania si SUA pot fi explicatii mult mai bune decat un declin general al industriei, accentuat in cazul liderului.
Dar mai multe despre situatia de la Heidelberg vom sti dupa 5 august, cand va fi publicata prognoza vanzarilor pentru 2008-2009.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: