Costachel

Managementul de culoare a implinit 10 anisori

In Design, Tipar on 20 August, 2008 at 8:59 am


In foarte simpaticul filmulet de mai sus, il puteti admira pe Michael Makin, presedinte si CEO la PIA/GATF (in traducere, Printing Industries of America/Graphic Arts Technical Foundation), facand promovare pentru propria organizatie (altminteri, de departe una dintre cele mai influente din industria tiparului american). Daca aveti timp eu zic sa va uitati, daca nu, nu, oricum eu voiam sa va vorbesc despre altceva, si anume ca PIA/GATF a anuntat data pentru cea de-a 10-a conferinta de color management. Sau, altfel spus, managementul de culoare exista deja de 10 ani.
Sigur, ar putea exista discutii referitoare la data exacta a nasterii, dar haideti sa-i credem de data asta pe cei de la PIA/GATF, ca tot au avut un rol esential in raspandirea conceptului. Oricum, pentru cei interesati, vreau numai sa mai spun ca managementul de culoare s-a nascut in primul rand datorita faptului ca, odata cu aparitia CTP-urilor, proof-urile analogice nu au mai fost posibile.
Ca aproape sigur n-o sa ajungeti la respectiva conferinta stiu. Am mentionat-o doar pentru ca ea marcheaza, mai mult sau mai putin exact, un moment aniversar, si pentru a va anunta ca voi profita de momentul aniversar pentru a va povesti mai multe, in zilele si saptamanile ce vor urma, despre color management, ce vrea el si cu ce se mananca. Promit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: